700 – skapar gott

Läste några rader som ledde mina tankar in på vägar jag inte tidigare tänkt särskilt ofta över:


Kommunchefen om framtiden

Vingåker har den mindre kommunens alla fördelar. Vi har nära till varandra både inom organisationen och mellan kommunen och Vingåkersborna. Storleken gör det också lättare att ha överblick, att se helheter och att se vilket genomslag olika beslut får, vilket gör att vi snabbare kan ställa om när det behövs.
Det här är fördelar som vi använder varje dag och som kommer att bli ännu viktigare framöver. Det är mycket som går rätt väg i Vingåker och vi ska fortsätta det långsiktiga arbetet att bygga Vingåkers framtid.

Vi har liksom många andra kommuner ekonomiska utmaningar att hantera men också hög kompetens, stort engagemang och ansvarstagande hos våra medarbetare. Självklart skulle vi kunna göra mer om vi hade större resurser men med de 600 miljoner kronor och de 700 medarbetare vi har så skapar vi mycket gott. Vår samlade kompetens ökar också varje dag. Jag känner därför stor tillförsikt till att vi med fokus på vilket Vingåker vi vill bygga för framtiden också kommer att ta oss dit, steg för steg.

Ralf Hedin Kommunchef”

Jag tidigare flera gånger förklarat att jag trivs alldeles förträfflig över att bo i Vingåker – där allt jag “personligen behöver” fungerar förträffligt. Här menar jag då vad kommunen gör för mig.
Ralf Hedins ord: “d
“Där finns nog förklaringen till min stora förnöjelse över att vara Vingåkersbo”.
De 700 för mig okända personer som dagligen ser till att mitt boende i kommunen blir så – lättsamt…
Tack!”
BW

1 reaktion på ”700 – skapar gott”

  1. Janne Bergström

    I såna här småorter som Vingåker är det rätt viktigt hur gammal i gården man är för bedömningen av ens åsikter och eventuella betydelse. Jag har provbott Sörmland några år på ett torp på Stöttastensvägen – andra sidan om Katrineholm från oss sett – och har bara bott i själva orten i nu 23 år så jag är i princip nyinflyttad.
    Hur får man bekanta och vänner när man inte längre platsar som idrottare och fått frimärkssamlingen stulen ? Lokal politik har jag alltid gillat – redan i slutet av 50-talet när jag flyttade till söder om stan gick jag med i Högern som det hette då om man ville protestera mot makten och jag hamnade i Farsta Rådet, Farsta Umgdmsråd och Kyrkofullmäktig.
    Flyttad till Österåker – dom med fängelset – kom jag in i kommunalfullmäktige för Ny Demokrati.
    Slutligen här i Vingåker fick jag snabbt ett trettiotal mestadels goda vänner som ledamot i fullmäktige och kommunstyrelsen för SD, Sverigedemokraterna.

Kommentarer är stängda.