Det underliga Vingåker…

För all del – en rubrik som kan betyda en massa olika saker. Och hamnar först i snabb fundering om det kan vara så att det kan bero på kaffet – dvs kaffesorten – som jag brygger mitt morgonkaffe av – som åstadkommer att jag så ofta faller i funderingar just under frukosten.
Zoegas Blue Java – är min favorit sedan många år tillbaka…
Nåväl, jag misstycker inte alls att där poppar upp frågor som kräver funderingar som hindrar mig från tristare saker som – dammsugning, tömma diskmaskinen och sätta på tvättmaskinen.

Denna morgon åstadkom kombinationen, havregrynsgröt och extra starkt kaffe, det märkliga att mina tankar bums hamnade i Vingåker och till en början i kommunpolitiken. Där jag där hamnade i interna funderingar om förra kommunvalet och det märkliga resultatet att Sverigedemokraterna blev näst största parti (efter S som styrt kommunen under många år) som av de 6057 röstande erhöll 1141 röster.

Att jag använde ordet “märkliga” där beror nog på att jag finner det just så enär det lokala SD just inte kom med några vallöften som av det skälet kan tänkas ha lockat så många väljare. Inte heller – är min uppfattning – att SD i Vingåker hade några tydligt framträdande personligheter som fångade röster.
Min tro är att många av de 1141 väljare som gav SD sin röst i kommunvalet – egentligen – visade sin solidaritet med SD på riksplanet.

När du nu fortsätter att läsa så vill jag gärna berätta att jag just har haft en lång “tankepaus” i ett försök att fånga någon klok tanke om det kommande valet. Det går inte så bra – då jag framför mig inte kan se någon lokal fråga av vikt som skulle kunna påverka valresultatet i någon större omfattning. Tjatet om våra (underpresterande) skolor är färdigt genomtröskad och gemene man verkar heller inte lägga något större intresse att engagera sig i den frågan.

I skrivande stund har heller kommunen inte släppt några framtidsplaner som får medborgarna att flytta blicken från TVn och kolla på vare sig kommunens hemsida eller dess Facebook-sida i en längtan efter att få ta del av – ja vad då?
Det är frågan det – som jag inte har något eget svar på.
Å andra sidan är jag tämligen säker på att några stora planer inte går att förvänta sig – kommunen har nämligen inte råd med några.

Fast ett rykte passerar som viskar att – då kommunen nu måste staga upp Vingåkers-ån (rasrisk föreligger att Åbrogården hamnar i ån) kommer kommunen att söka EU-bidrag för att kunna satsa på en utbyggnad av en egen gymnasieskola av mycket exklusiv kvalitet (som förhoppningsvis så småningom kan bli universitet) och samtidigt vidga Vingåkers-ån – ungefär så här då:

Om du inom dig känner en svag känsla som viskar “Det är väl att ta i” så kan jag berätta att förslaget sägs komma från samma experter som planerade – Tennisparken…
(Påhänget bakom huvudbyggnaden föreslås bli en genuscertifierad padelhall)