Om svenska skolan…

Men, f-n, sitter jag inte och småskäms lite över mig själv. Jag är medveten om jag helst av allt skulle vilja skriva de här raderna hos Facebook-gruppen “Vingåkers Nyheter” – men sitter här och fegar.
Trots att – som jag tycker – att är det på någon plats i Sverige som man borde ta del av vad Henrik Jönsson säger i sin video om skolorna i Sverige – så är det väl i Vingåker.
Som under så många år nu – harvat i “gärdsgårdsserien” (bottenplacering för dig som inte vet vad det betyder) i rankingarna över våra svenska kommuners skolor.

Jag försöker trösta mig själv genom att skylla på att “Ingen Vingåkersbo verkar vara det minsta intresserad av att jag – hos Vingåkers Nyheter i alla fall – igen – pekar på något negativt som handlar om skolorna.”
(Den här videon handlar om hur socialdemokraterna (mest) har misskött hanteringen av den svenska skolverksamheten)

Har jag förstått efter att där – tidigare gjort just den saken – och då mera fått betydligt fler “tummar ner” mot möjligen någon enstaka “tumme upp – för den saken.

Lite senare – Är du intresserad av vad tidningen Fokus skriver om “ljuget om Pisaså läs här.

Efter att ha läst vad Fokus skriver och dessutom läst de många “kommentarerna” till Henrik Jönssons video kan man lätt få för sig att anse – nu torde det vara lika “skämmigt” att vara “sosse” – som det tidigare ansågs vara – att öppet visa sig sympatisera med Sverigedemokraterna…