Ruseffekten…

Ruseffekten…                            

…är ett ord jag läser i en artikel som behandlar ämnet cannabis – medicinsk cannabis – kanske jag ska förklara enär artikeln berättar för mig att det finns två olika sorters cannabissubstanser. Där den ena saknar “rusningseffekten” dvs man blir inte “hög” av den.

Nu är jag överhuvudtaget inte det minsta intresserad av cannabis av något slag – men fastnar under läsningen kvar vid ordet – rusningseffekten.
Nä du – här sitter en gammal man som inte en endaste gång i livet varit – berusad. I alla fall inte av alkohol – men ett par gånger – av förälskelse.
Om jag nu minns den saken rätt…

Ett konstaterande att man (jag då) kan bli påverkad av flera saker i livet. Som jag då kanske hellre ska beteckna med ordet – hänförd – som när jag läser saker som griper mig, eller hör, när kloka personer berättar saker för mig.

Tänker jag när jag lutar mig tillbaka i stolen och smått förvånad konstaterar att påståendet “Varför blir jag aldrig berusad/hänförd av någonting i Vingåker?” pockar på uppmärksamhet.
Och känner att jag väldigt gärna skulle vilja få den känslan från någon av våra kommunpolitiker som kunde väcka en liten berusande känsla hos mig – när jag hör dennes visioner om det framtida Vingåker.
Som fick mig att vilja tåga med plakat på Storgatan av ren glädje…

Eller hur en skolansvarig kan förtrolla mig med sina förklaringar om våra – snart – framgångsrika skolor.

Återigen lutar jag mig tillbaka – suckar – för jag mindes just de här raderna:

Få saker har förmågan att ”avförtrolla” berättelser som politisk korrekthet.